Jubileum och god mat

Hallå. Nu ska ni få veta vad som har hänt med oss den senaste veckan.

I vårt förra inlägg skrev vi att vi skulle börja på vår resa längs östkusten. Den riktiga östkusten!  Det blev inte riktigt så utan vi bor fortfarande i Sydney och vi gillar det. Vår kompis Johanna bodde hos en fräck man som heter Clive och efter att ha kollat in hans lägenhet och frågat om lov så tog vi också och flyttade hit. Här har vi vårt hem och vi trivs. Man kan säga att vi har gjort oss lite hemmastadda för här kan vi packa upp våra väskor.

Vi tog beslutet att stanna här efter en kväll ute. Då kände vi att vi ville tillbringa mer tid här och samtidigt få uppleva Sydneys spektakula jul och nyår här nere. Efter en veckas sightseeing i storstaden började vi leta efter jobb. Efter att ha besökt åtskiljaktiga caféer så har nu båda äntligen fått en varsin provanställning. Om det håller återstår att se, men nu har det i alla fall börjat rulla in lite pengar.

Hugo har även testat på hur det är att vara försäljare. Han tyckte att det var bra för engelskan men att det är ganska slitsamt med tanke på att man bara jobbar på provision.

Nu har vi varit i Australien i en hel månad och vi har börjat vänja oss lite vid den här livsstilen. Tiden går fort för vi upplever mycket. Båda längtar till östkustens äventyr men vi njuter av våra stunder här down under, oavsett var vi är. 





Under veckan inföll också den episka dagen, den 5 december, då Hugo för 19 år sedan föddes. Detta firade vi med att gå ut och äta på en restaurang som hette Hugo's. Klassiskt eller vad? Pizzorna var gudomliga. Dagen efter bakade vi också en kaka som bilden ovan visar, för att hylla dagen till ära. Den uppskattades av Clive, eller egentligen av alla som fick smaka. Ni ska veta att vi har blivit riktiga mästerkockar under vår tid i Australien och framförallt här hos Clive. När man slår ihop en 08:a (Johanna), en bleking och en skåning så blir tydligen resultatet en succé. Vi önskar ni hade kunnat smaka.

På bilden nedan kan ni se hur vi bor och sover.





God jul på er alla. Stressa nu inte upp er bara för att det är december, baka massa kakor i stället och kolla på julfilmer. Kram

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Tack för uppdateringen av ert äventyr. Det är bra att fylla på resekassan. Lycka till med era jobb! Det är en balansgång mellan att vara i "guldläge" och att bli utnyttjad. Men det ingår väl i spelreglerna. I dag är det stora julskyltningsdagen i Kyrkhult med Luciakröning (Frida Karlsson). Kommer vi att få se några bilder från ert luciatåg i veckan? //Många kramar

2011-12-11 @ 16:05:19
Postat av: Doris kompis

Jag tycker att du Hugo ,skall söka jobb som livräddare på Bondi Beach.Passat perfekt.

Skämt åsido....good luck med att hitta roliga jobb.

2011-12-12 @ 14:52:51
Postat av: Maja

Hejhej, här kommer en första hälsning. Jag saknar er båda riktigt mycket här från kalla och isiga Linköping! För tillfället önskar jag att jag valt att åka med er på resan istället för att dagarna i ända sitta med anatomiboken, men nu är det bara en vecka kvar till tentan och man får stå för sina val här i livet. Jag hoppas att födelsedagen var fin hugo och att ni får en riktigt trevlig jul och ett häftigt nyår. Vi hörs mina kära kamrater, ta hand om er!

2011-12-13 @ 08:06:24
Postat av: Hugos mormor

Jag är mycket imponerad av ord och bilder ,fortsätt och upplev saker och ting.

2011-12-13 @ 18:46:48
Postat av: Hugos mormor

Jag är mycket imponerad av ord och bilder ,fortsätt och upplev saker och ting.

2011-12-13 @ 18:47:35
Postat av: Josefin

Du vet att jag gillar ditt val av skor Ellinor!

2011-12-14 @ 14:55:16
Postat av: världens bästa moster

Bada, så ska man ha det till jul!! Lycka till med Sidneylivet!

kram

2011-12-14 @ 16:19:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0