Aboriginer och Huvudstaden

Hej halla! Nu ska ni fa veta vad som hant sen sist! Vi har ju tagit steget, kopt busspass fran Melbourne till Cairns och sedan gjort vart forsta stop i Canberra, "The Australian Capital Territory". Vi kom hit mitt i natten och det var jattekallt! Forsta grejen blev Parlamentshuset, Och trot eller ej men vi var bland de fa i varlden som fick bevittna nar deras parlament bytte ordforande. Det var ganska intressant faktiskt!

Canberra ar inte mycket av nagon storstad. Om vi sager att Melbourne ar Stockholm sa ar Canberra som Vaxjo typ.. Elle tycker det ar ett stalle utan sjal typ. Endast en stad som byggts upp for att fylla funktionen som huvudstad, eftersom Melbourne och Sydney inte kunde enas om vem som skulle bli det. Vi har varit valdigt kulturella under var vistelse har och besokt massa museum och traffat ett par livs levande Aboriginer.

Efter Parlamentshuset gick vi till biblioteket for att boka nasta boende i Sydney. Just som vi forstod att vi var ganska sent ute sa sag Elle en kille i ett par trimtexbyxor och Inov-8 skor som stod nagra datorer bredvid oss. Vi gick fram och fragade ifall han var orienterare och visst var han det, Olle Poland heter han och ar en av australiens basta juniorer. Vi snackade ett tag sedan bestamde vi att vi skulle umgas over helgen, sa nu bor vi hos familjen Poland och ikvall ska vi ata kanguru och swedish meatballs.



(Och nu till var forsta tittar-tavling! Vi byggde lite lego med Olles lillebror Noah och nu ar det upp till er att rosta pa vilken byggnation som blev bast? Den till vanster ar en julgran och den till hoger ar en rymdsl'a'de.)

Sa har avslutade vi Melbourne, pa basta mojliga satt genom att luncha i en av alla de fina parkerna.


Halsning fran fotografen


Jag tanker sta vid mitt ord och lagga upp lite bilder under var resa. Roligt va? Ni far dock ha overseende med att jag inte ar med pa sa manga foton, jag star som sagt bakom och klickar. Fortsatter jag fotografera Australien i det har tempot kommer det bli en hel del att kolla igenom nar jag kommer hem. Josse kommer behova sta ut och halla mig sallskap, det ingar i systerskaper :D

Det har var helgens roliga sallskap. Vi vandrade, gick pa vinprovning, grillade och pratade engelska.

Pa mitt och Hugos rum gjorde vi denna upptakten. En sjukt skrackinjagande kackerlacka..
Nedan kommer lite bilder fran var vandring.





Den har bilden ar fran guldgruvarstaden. Tror inte den gor staden rattvisa, den kandes som en liten Clintan-stad sa pappa hade nog trivts. har hade han aven kunnat lopa runt en fin sjo och se om han kunnat sla min varvtid. Keep on dreaming dad!







Bubbelbad och Aftonsklanningar

Hejsan! Nu har vi allt varit ute pa aventyr och detta i sig, borjade i fredags da vi tog tag och buss ut pa landet och fick se en helt annan (och kanske den riktiga) sida av australien. Riktigt "doktorn kan komma"-landskap, mycket njutbart! Till slut kom vi fram till var destination Halls gap. En spektakular bergskedja dar vi bodde valdigt lyxigt och vandrade pa dagarna. Adam introducerade oss ocksa till "tim tams" som ar ett par riktigt goa kakor! Vi var aven pa vinprovning pa nagra lokala "viinjaaas" wineyards=vingardar.

Det var en valdigt fin avstickare vi gjorde och pa vagen hem sa stannade vi till i guldgravarstaden Ballarat. Vi tog in pa hotell och sedan drog vi ut pa en svang runt stadens park, overallt sag vi finkladda manniskor, kvinnor i aftonklanningar och stora hattar och alla man gick i kostym, vad star pa tankte vi, det var ju trots allt sondag?

Efter att vi pratat med ett par australiensare sa fick vi reda pa att det varit det arliga "Magnificant Ballarat Races" just denna helgen. Och gissa sport?  Trav var det. Det var alltsa avslutningskvallen denna kvall sa alla var ute och firade, sa vi hangde pa, dansade hela natten lang och kande verkligen att Ballarat levererade over forvantan!

Sa slutligen, med Alex Schulman som sommarpratare i lurarna atervande vi ater till Melbourne for tva dagar, forhoppningsvis ett dopp i havet!

Ballarats uteliv - 5/7 Tim tams

Underbara Melbourne


God eftermiddag alla!

Nu sitter Hugo och jag pa Melbourne bibliotek igen, kan vara sista gangen nagonsin. Vi har haft en rundvandring med Sara (en gammal OL-teamare som vi lyckats fa kontakt med. Hennes foraldrar akte till Australien med samma flyg som oss) och hennes foraldrar under dagen dar vi bland annat besokte Eureka Tower, en 300 meter hog skyskrapa. Dar uppifran kunde vi se allt och lite till, exempelvis till havet. Vi var faktiskt vid havet igar pa tal om det. Bestamde oss for att passa pa att kolla in det nar vi anda skulle trana. Var lilla traningstur var daremot langre an vad vi trodde. Vi var tillbaka efter drygt tva timmar.



Vi har fattat tycke for Melbourne. Det ar en kompakt stad som har en valdigt harlig anda och kansla. Nu till helgen tanker vi hanga pa Sara och hennes foraldrar till ett stalle utanfor Melbourne. Dar finns berg, natur och vandringsleder sa planen ar att ga omkring dar hela helgen. Sadana har chanser tycker vi helt enkelt att man ska ta tillvara pa.

Detta var all raportering for denna gangen, det aterstar att se nar vi far tillgang till dator har nast. Vi har annu inte bestamt om vi ska tillbaka till Melbourne efter helgsaktiviteten eller om vi tar oss vidare darifran. Framtiden ar harligt oviss.

Kram fran oss


Framme efter 27 timmar po faard

Tjena Tjena, Greta och Lars Goran er nu po plats i Australien och det kenns toppen, Det semsta jag kan komma po er att vi moste sitta och skriva po son her fuuul svenska so ni kan ju tanka hur bra vi har det! Dock vantar jag fortfarande po min vaska som forhoppningsvis kommer ikvall! Har nog aldrig varit so pigg en tisdagmorgon kl 5 som idag. Vi log ett tag till sedan gick vi och duschade, promenad i solskenet MED T-SHIRT.

Vi at sedan frukost och har hunnit ta oss ut po stan och fixat bade Bankkonto och lite annat smatt och gott. Sitter nu po staden mycket fina bibliotek och surfar lite. Mobilnummer star ockso pa dagens att-fixa-lista so som att boka nytt hostel.

Varlden er liten sager jag bara.. Pappa Goran har alltid berattat om den gangen da han var pa svenska kyrkan i sydney och det var en fran asmundtorp som skrivit i gastboken precis innan honom.

Det slar jag med hestlangder! Pa planet satt namligen vi overraskande nog bredvid de enda andra svenskarna forutom vi, och efter lite artighetssnack so tog jag upp orientering, och att jag och elle larde kanna varandra po OL-gymnasiet i Olofstrom, Da sa damen, JASA!?!? dar gick var dotter ockso , det er hon vi skall ner och besoka nu i Melbourne, HUR STOR AR DEN CHANSEN DA? Da sa ellinor att hon var Rektorns dotter, och Kerstin kande de ju! (Det gor ju typ alla, men anda!)

Nu har vi i alla fall nogon kontakt i Melbourne och det er bra!

Kan ju tillaggas att Hugge Bugg gjorde varldens miss som bokat in oss po vandrarhemmet 14-17 DECEMBER, 1-0 till hugo.. Men som tur var so hade de tva sangar till oss so det loste sig!


PS. Vi har nu ockso fixat kommentarerna! woho, kommentera nu i massor!



Gyllene dojjor och hårtussar

Hejsan! Jag sitter just nu i köket och blir klippt av min resekamrat Elle. Vi har spenderat kvällen i Kågeröd med alla mina kära kubbisar. Dagen har varit Galet bra för Hugo, Jag har tagit hand om betorna och sprungit orientering! Elle däremot har fått sitta på försenade tåg till Billeberga. 

Men nu är vi på G känner jag! Ellinor (som vi för övrigt har bestämt att kalla "Ell" under vintern) ska snart stryka på ett Sverigemärke på väskan, som jag redan har, och jag ska klippa mig ett sånt linne som han har i "Sexy and I know it" som är en galet cool video!

Imorgon bär det av! Klockan ställer vi på 03.10 eftersom vi ska sticka 04.00 och flyget lyfter förhoppningvis klockan 07.15. Efter lyftet har vi 26 H och lite till sen beräknas vi vara framme i Australien. Men men ska inte räkna med något! Vi är pirriga! Australien har varit en dröm länge! För att vara lite musikalisk så kan jag citera Melanie Fiona: "I got two tickets and a dream!" 

Just nu har vi inte så mycket mer att säga, bara känslor som är goa. 
Puss



Det sista måltiden


Nu är det lördag morgon och jag sitter och äter min sista frukost tillsammans med resten av huset. Det är inte känslosamt på något vis, men värt att nämas för om endast en timme lämnar jag vackra Kyrkhult och far mot Skåne, och så småningom mot Danmark. Trots min goda tid för förberedelser så blev natten sen igår, men nu är väskan fullproppad. Eftermiddagen och kvällen spenderas i Billeberga, Hugos hemort, och sedan går flyget tidigt söndag morgon.

Det här ska bli så ballt! 


RSS 2.0