Ikea och lussebak

Om en natt är det julafton men ikväll ska ni få en liten bilduppdatering av vad som har hänt i veckan. Utöver hårt arbete på våra caféer har det blivit en liten mix av aktiviteter. Naturligtvis hann vi med lite Luciafirande, en australiensisk variant. Johanna och jag bakade åt herrarna i huset och överraskade med sång. Vi har även besökt Ikea vilket Hugo redan nämt, varit på utflykt vid havet och fått smaka på Johannas lussekatter.


Ha nu en fin jul allihopa. God Jul från oss!

En urban dag

Måste bara dra ett litet inlägg om dagen, den har varit "OK, COOL"! Den började med att mina ögon öppnades och framför mig hägrade hela Sidney sett från ovan, en väldigt angenäm syn att starta dagen med helt enkelt. Efter en liten eftertanke kom jag då på att jag måste ha somnat i soffan i "Grabbarna grus från Jämshög"s lyxvåning på 72a våningen av World tower mitt i Sydney. När jag vände mig om så såg jag Elle, och Emil käkandes på en Hungry Jack-burgare. Han slängde över en till mig och jag högg in med en go känsla.

Det var ju så att vi festat dagen innan och styrt upp en lugn efterfest hemma hos dem. Efter ett farväl (eftersom de skulle hem till sverige samma dag) tog vi en kaffe på väg hem till oss. Idag skulle vi visst till IKEA! Vilket mysigt ställe det är alltså! Men främstbäst var ju ändå matkampanjen som stundades över en 4 dagars period. Såhär gick det till, lätt och slätt: 

Den summa man åt för i restaurangen fick man dra av på det man handlade, så nu gällde det att äta! och framförallt testa godsaker och så. Jag kom upp i $22 vilket är ungefär 150 kr, och det blev då alltså denna budget som sedan skulle handlas saker för, så nu är julklapparna fixade och lite glögg inhandlat! 
När vi kom hem hade Clive målarjobb åt tjejerna medans jag la mig och vilade/pluggade kaffe. Det är en konst det där, ska ni veta! och jag ska bli en riktigt kaffestekare så småningom!
Senare på kvällen så käkade vi indiskt och det var länge sen jag ätit så stark mat! smaken var dock utsökt!
Dagen avslutades med 80-tals disco på ett skumt men coolt ställe! nu är det sängen som gäller, tack för idag!
IKEA Sydney: 5½ / 7 Tim Tams

Hälsning från Bondi Beach, Sydney


Jubileum och god mat

Hallå. Nu ska ni få veta vad som har hänt med oss den senaste veckan.

I vårt förra inlägg skrev vi att vi skulle börja på vår resa längs östkusten. Den riktiga östkusten!  Det blev inte riktigt så utan vi bor fortfarande i Sydney och vi gillar det. Vår kompis Johanna bodde hos en fräck man som heter Clive och efter att ha kollat in hans lägenhet och frågat om lov så tog vi också och flyttade hit. Här har vi vårt hem och vi trivs. Man kan säga att vi har gjort oss lite hemmastadda för här kan vi packa upp våra väskor.

Vi tog beslutet att stanna här efter en kväll ute. Då kände vi att vi ville tillbringa mer tid här och samtidigt få uppleva Sydneys spektakula jul och nyår här nere. Efter en veckas sightseeing i storstaden började vi leta efter jobb. Efter att ha besökt åtskiljaktiga caféer så har nu båda äntligen fått en varsin provanställning. Om det håller återstår att se, men nu har det i alla fall börjat rulla in lite pengar.

Hugo har även testat på hur det är att vara försäljare. Han tyckte att det var bra för engelskan men att det är ganska slitsamt med tanke på att man bara jobbar på provision.

Nu har vi varit i Australien i en hel månad och vi har börjat vänja oss lite vid den här livsstilen. Tiden går fort för vi upplever mycket. Båda längtar till östkustens äventyr men vi njuter av våra stunder här down under, oavsett var vi är. 





Under veckan inföll också den episka dagen, den 5 december, då Hugo för 19 år sedan föddes. Detta firade vi med att gå ut och äta på en restaurang som hette Hugo's. Klassiskt eller vad? Pizzorna var gudomliga. Dagen efter bakade vi också en kaka som bilden ovan visar, för att hylla dagen till ära. Den uppskattades av Clive, eller egentligen av alla som fick smaka. Ni ska veta att vi har blivit riktiga mästerkockar under vår tid i Australien och framförallt här hos Clive. När man slår ihop en 08:a (Johanna), en bleking och en skåning så blir tydligen resultatet en succé. Vi önskar ni hade kunnat smaka.

På bilden nedan kan ni se hur vi bor och sover.





God jul på er alla. Stressa nu inte upp er bara för att det är december, baka massa kakor i stället och kolla på julfilmer. Kram

Bergsvandringar och strandhang

Dags for en liten uppdatering pa bloggen, nu har vi tillgang till datorer igen :D

Efter vart stopp i Canberra tog vi bussen till Sydney dar vi nu har varit i en knapp vecka. Vi upptackte direkt tjusningen med denna staden vilket ar narheten till havet. Hamnstader ar alltid lite extra speciella. Man kan promenera langs hamnar och vatten, det ar sa man vill ha det pa sommaren!

Efter att ha klarat av de stora turistattraktionerna som operahuset och Harbour Bridge, och lart kanna staden lite sa tog vi en avstickare fran Sydney till Blue Mountains. Det ar en bergskedja ungefar tva timmar bort, med vackra vyer och ett litet utbud av vandringsleder. Dar spenderade vi tva dagar och promenerade pa, valdigt harligt.

Nar vi kom tillbaka till Sydney letade vi upp ett nytt hostel och slangde in vara saker. Det finns mycket man kan gora har, vi har exempelvis funnit tjusningen i att hoppa pa en farja och aka en svang. Man far se Sydney fran vattenet och det ar maffigt! Har finns aven en del strander att besoka om vadret tillater, likasa pubar och cafeer.

Idag har vi spenderat dagen pa Bondi Beach, var forsta sola-bada-och-ha-det-bra-dag. Jag tog mitt forsta dopp i havet, Hugo sitt andra. Inte overdrivet varmt i vattnet annu men det svalkar riktigt skont. I vattnet kryllar det av surfare sa vi blir saklart sugna pa att prova pa snart. Som sagt, en underbar dag! Vi har langtat efter solen.

Har i Sydney har vi markt att det finns ganska manga svenskar. Vi blir inte langre forvanade nar vi hor nagra prata svenska och det kan vara ganska skont att fa uttrycka sig pa sitt eget sprak ibland. Hugos kompis Johanna Lonnqvist, orienterare, flog hit fran Nya Zeeland i veckan sa henne har vi ocksa umgats lite med. Det ar saklart roligt att mota upp folk som man kanner, sa hor av er om nagon har vagarna forbi.

En av vara mer roliga aktiviteter i veckan var nar vi besokta Sydney Tower. Under en guidad tur i staden fick vi tipset om hur man kommer upp i det 318 meter hoga tornet, utan att betala intrade. Det finns namligen en bar pa hogsta vaningen dar man med ratt klader kan komma in och ta sig en ol. Detta gjorde vi med ett annat gang svenskar fran Stockholm, KUL. Toppen dar uppe snurrade ett varv pa en timme, sa dricker man langsamt sa hinner man se hela staden.

Har nedan kommer lite bilder fran veckan. Det borjar med en bild pa oss tva och Olle, var bekant fran Canberra. Resten ar fran Sydney och Blue Mountains.













Vi har det bra men saknar familj och vanner lite. Ska titta pa forsta avsnittet av julkalendern nu. Spannande!

Kram

RSS 2.0