Norra on levererade i natura!

Nagra veckor har svischat forbi sen sist, och vi mar fortfarande alldeles toppen! For att ta an i en kronologisk ordning sa fick vi ett par fantastiska dagar i skogen med orientering och andra kalasartade aktiviteter. Sedan var det dags! Ni undrar kanske, for vad?  



Efter Campervan upplevelsen pa den sodra on sa resonerade vi som sahar: basta satt att resa runt i detta land ar definitivt med bil, basta sattet att sova ar dock inte med bil, sa darfor bestamde vi oss for att kombinera dessa tva for att da fa en ultimat upplevelse.



Sa vi drog alltsa ivag med bil aven denna gang, men bodde pa vandrarhem langst vagen. Forsta anhalt: Waitomo Caves(Som ni kan se ovan), en fruktansvart liten by med ett fruktansvart stort grottsystem runt omkring sig, och dessa var ju ett masta att se, sa vi tog oss en tur for att kolla in lysmaskar och dylikt, riktigt haftigt faktiskt!

Nasta, och kanske den basta naturupplevelsen av dem alla var: Tongariro Alpine Crossing, en vandringsled pa 20 km rakt over en vulkan. Otroligt var val den spontana kanslan genom hela loppet. Vi hade ju sa klart hort talas om att det var har som Frodo och Sam kastade i harskarringen och ville da inte vara samre sa vi besteg ocksa det 2200 meter hoga domedagsberget, aven kallad Mount Ngauruhoe. Som sagt, en otrolig upplevelse som bor goras om chansen yppar sig. Har kommer heaps med bilder!


Billen rullade sedan vidare till norra ons aventyrsmecka Rotorua med ett litet stopp i en stad kallad Taupo. Dar besokte vi en Hot Water Stream vilket ar ett naturfenomen dar kokhett vatten moter iskallt och pa sa vis bildar en harligt tempererad badzon. Dar kunde man ligga i timmar och det har visat sig att det finns gott om liknande stallen runt om pa on Viktor, den kloka, havdar att det beror pa att Nya Zeeland ar belaget ovanfor en spricka mellan tva kontinentalplattor.


I Rotorua var det alltsa dags att kicka igang adrenalinet igen. Vi borjade med att prova pa Rafting. Pa med flytvastar, ner i en gumibat och sa akte vi medstroms i en flod med en varsin paddel i handen. Riktigt extremt dar vi bland akte ner for ett 7 meter hogt vattenfall. Wow!


Innan vi lamnade den stinkande staden (det ryker mycket svavel i Rotorua vilket har en tendens att lukta ganska illa, typ som eggfis eller hugos joggingdojjor) passade aven Hugo och jag pa att prova lite fallskarmshopp. Viktor hade redan den erfarenheten sa han stannade pa marken som askadare. Vad ska man saga? Vilken kansla! Vilken upplevelse! Enastaende. Tyvarr ar den basta beskrivningen av kanslan sahar:
Det gar inte att beskriva med ord sa ni far val helt enkelt testa sjalv, for det rekomenderar vi!


Hojdpunkt efter hojdpunkt kom de som pa lopande band, och dagen efter var det dags att fly in i Sagan Om Ringen-filmerna och besoka Frodo och de andra hobbitarna i Hobbiton. Detta ar, for er som icke vetandes ar, den enda inspelningsplatsen for sagan om ringen, dar byggnationer star kvar an idag. Vi hade ocksa en valdans tur for bara ett par manader sedan byggdes Fylke upp igen for en ny film ar pavag. Detta betydda alltsa att allt var tipp topp och vi har alltsa redan nu, sett hur filmen kommer se ut (typ). Det var i alla fall riktigt haftigt att ha sett, en vacker dag som de da var!

Ett par Aventyr senare var vi tillbaka i Auckland och var kara vardfamilj Ogdens. Dar tog vi de resterande tre dagarna med ro, och at och shoppade upp lite pengar. Snipp Snapp snut, sa var sagan slut!
Bilden nedan ar fran vara lilla avslutningsmiddag i Aucklands Sky Tower.

Swedish Camp Mafia blev Swedish Campervan Mafia

Hullihulli, Hugo tillbaka vid skrivbordet. Idag tänkte jag dock disponera inlägget imellan oss, men jag börjar för att sätta ribban! Senast vi sågs var vi nere i vår favorit stad Queenstown, där hade vi det riktigt bra, eget Hostelrum med supergoa sängar och mycket mysig stämning! Efter en vecka nere i BP-Paradiset (BP=backpacker) så var det dags att upptäcka resten av ön, och på vilket bättre sätt finns det än CAMPERVAN!? 


Vi körde iväg med vår sprillans nya campervan med Bob Dylan på ena sidan, och Slash på andra, detta kändes toppen! Jag tänker i detta fall låta våra bilder tala för sig själv om vår resa, vi kan sammanfatta det som wicked! frihet!
Hoho, Viktor Bergman här!
Som det senaste tillskottet i gänget tänkte jag bara berätta lite om mig själv. Min resa började i Sydney där jag mötte upp min polare Jonn. Vi köpte en bil och bestämde oss för att göra som alla andra, köra upp längs östkusten.
Lagom halvvägs upp, i staden 1770, stötte vi på två tuffingar under ett motorcykelsafari. Vi gick crazy på landsvägarna, och det var så vi träffades.
Nu sitter jag i skrivande stund i Auckland tillsammans med Hugo och Ellinor och kraftsamlar inför min första orienteringstävling någonsin.. Men det tar vi sen.
Med våran campervan vi skaffade oss i Queenstown drog vi oss upp längs den otroliga Nya Zeeländska kusten och hamnade i Franz Josef där vi bestämde oss för att glaciärvandra. Hur ballt som helst och såklart var vädret på våran sida! Det var en heldagstur på ca åtta timmar med en rutt på 15km med 500m stigning. Vi va inte kaxiga när vi kom ner utan helt slut.. Inget att rekomendera för veklingar!
Efter lite spabad rullade vi vidare i solnedgången längs kusten och där får nog Ellen ta över, cheeeeeers på alla
Då var det min tur, som enda feminima varelse i gänget, att skriva lite. Mina två herrvänner gjorde tidigt klart för mig att det var viktigt att jag hade koll på Sagan Om Ringen Filmerna då delar av resan kommer handla mycket om det. Det blev därför nödvändigt att dra igång ett filmmaraton med de tre filmerna, alla i förlängda versioner vilket innebar en totaltid på 11 timmar. Hugo har tagit på sig rollen som Aragan på grund av sina ledaregenskaper. Viktor paxade Legolas för att han är så cool men det passar honom ganska bra. Han har svar på alla frågor. Kvar för mig var Gimli. Den lilla busiga dvärjen med stora armar. Sweet.
Efter den tuffa glaciärvandringen fortsatte vi rulla längs kusten. Vi stannade i Abel Tasman National Park där vi gjorde oss redo för en dagsturs promenerande, man kan aldrig få nog av att gå. Det var lätt att spendera en dag där, ett fantastiskt ställe. Klarblått hav, gröna skogar och stränder som vi la oss och stekte på. Inte räknade man med att kunna göra det mitt i hösten.
Picton var ytterligare ett smultronställe vi lyckades hitta läns vår rutt. Det är en liten hamnstad som var perfekt att spendera en söndag i. De hade en liten marknad vi kunde fönstershoppade lite i och vi tog om omgång minigolf. En riktigt mysig dag som likt alla andra avslutades i baksätet av vår campervan.
Vägen tillbaka ner till Christchurch, där vi lämnade bilen och flög till Auckland, var riktigt facinerande. Vägen gick precis längs havet och där fick vi skåda både delfiner och sälar, MÅNGA dessutom. Det var riktigt mäktigt. Ute i havet hoppade det massvis med delfiner och en under en solig dag låg det klungor med sälar uppradade på klipporna. Hur häftigt som helst. Där kunde man stanna och bara titta.
Vi flög alltså över till Auckland för att nu göra nordön. Den börjar med en veckas orientering då Nya Zeeland har sina Nationals (motsvarande SM) under påskhelgen. Vi bor hos en orienterare som heter Matt Ogden och bara njuter av vår idrott. Viktor ska som sagt göra sin debut någon av dagarna. Det ska bli spännande att se hur det går.
Och föresten, GLAD PÅSK på alla glada

RSS 2.0