Sydney, en stad, ett hem, ett liv.

Hejsan! Nu var ett faktiskt ett tag sen sist, men nu känner vi att det är dags igen eftersom vi i stundande stund sitter och planerar vår kommande resa. Efter snart två månader i Sydney är det nu dags att lämna den magnifikt fina staden för nya äventyr! 

Sydney har verkligen hjälpt mig att förstå charmen med att bo i en storstad. Även om jag inte orkar med trafiken och all hysterik så är det ändå trevligt! Det finns alltid något att hitta på, vilket vi har fått erfara eftersom vi knappt haft en kväll ledig till att bara chilla. Har man inget att göra så kan man dra till en av alla fina parker och grilla, vilket är helt gratis! Njuta av tillvaron och ta en öl, eller så tar man sig in i stan där det alltid är något på gång. 

(En av de grillar som finns i de flesta parkerna, for freee)


Vi har helt enkelt lärt oss att trivas här!
Vi har även träffat en hel del vänner för livet, skulle jag våga påstå. Ett par goa killar från kungsbacka, och två gubbar från västervik, våra kära roomies, Linn och Hannes och många fler! Så det är lite med tunga steg vi lämnar denna "familj" och drar vidare, men allt har sitt slut och nu nu var det dags! Dock Har Sydney lärt oss mycket, som att:

1. Göra kaffe
Detta är faktiskt en ädel konst i sig, och jag (Hugo) har fått genomgå en upplärning under tiden som jag jobbat med mina grabbar på jobbet, och kan nog ungefär kalla mig en barista nu!


2. Surfa
Också en ädel konst att bemästra, vi har fått grunderna nu och resten är upp till oss! och det aeger liv, ojojoj! Och vi gillar Wetsuits! 5 av 5 Tim Tams
(Surfcamp-ganget!)




3. svenska kyrkan inte är helt dum i alla fall. VI gick dit och fikade och träffade hur mycket gött folk som helst!


Vi avslutade vår vistelse i Sydney med att åka på surfläger i 3 dagar, vilket var hur kul som helst! Jag har velat surfa i hela mitt liv och det var verkligen en sån känsla att hoppa upp på brädan och åka med vågen in mot land, 5 av 5 Tim tams! Och Surfing är nog något vi kommer fortsätta med på vår resa längst östkusten!

Igår så cyklade vi in till stan och gick in på "Peter Pan Travels" mer än två timmar senare kommer vi ut, 17 000 kr fattigare, men en hel del att se fram emot längst östkusten!! Av vår erfarenhet så vet vi att det tråkigaste med att resa är att leta nya hostels hela tiden. Men det problemet är nu löst! Nu kan vi bara blicka framåt på ett par månader av resande och vi kan knappt bärga oss! Så fattiga men lyckliga lämnar vi Sydney, detta blir grymt!
Sista kvallen i Sydney spenderades pa basta satt ska ni veta! Vi hade bjudit in ett par vanner pa grillkvall hos oss och det hela blev ett enda stort kalas med mat och dryck, gitarr och mys! Efter detta sa rorde vi oss bort mot Sydneys partymekka "Kings Cross" dar vi mottes av mycket fest aven om det var en tisdagkvall, Sa vi tog vara pa tillfallet och festade hjarnet! Helt enkelt en grym avslutning av vistelsen har i Sydney
Peace Out, alla nära och kära!

Den varma julen

Battre sent an aldrig? Klart det ar! Har kommer lite bilder fran var jul, vi hade det sa bra.
.
JULAFTON
(Klicka pa de sma bilderna for att se de i storre format)
.
.
Var julafton hade stora inslag av de svenska traditionerna aven om den spenderades i Australien. Innan Hugo hade slutat jobbet hann Johanna, Clive och jag aka till havet och ta oss ett dopp vilket alltid ar uppfraschande. Det kanske later konstigt att jobba pa julafton, vilket det hade varit i Sverige, men har har man anda ingen familj att spendera hela dagen tillsammans med sa det gjorde ingenting. Framat eftermiddagen samlades vi alla i lagenheten och forberedde den stora middagen. Julbordet blev hur gott som helst, vi lyckades!
.
Nar vi atit upp, smalt maten och njutit av en skal "risgrynsgrot" plockade vi fram vara julklappar. Det var val genomtankta presenter som vi bada tackar for. Hugo fick bland annat ett par nya badbyxor med elefantmotiv, riktigt snygga.
.
JULDAGEN
.
Julfirandet fortsatte for oss aven pa juldagen for det ar under den dagen australiensarna firar julen. Da gjorde vi som manga andra; packade picknickkorgen och drog till havet. Vadret var mirakulost nog riktigt fint denna dag, mycket sol och helt molnfritt. Vi vaknade tidigt, hoppade pa vara cyklar och slog lager pa en liten mysig strand i Sydney. Dar kryllade det av folk i tomteluvor och andra kostymer och det luktade gott om alla grillar.
.
.
Nar vi kande oss matta pa varmen cyklade vi hemat igen och lagade oss en fin middag. En battre juldag kan man inte onska sig, den inneholl det mesta. Vi far tacka Johanna for veckorna hon har delat med oss i Sydney, for bara dagarna efter jul akte hon tillbaka till Nya Zeeland. Jag tyckte det var skont med lite kvinnligt sallskap!
.
.
Nyar har Hugo redan berattar lite om och tyvarr hade jag inte med mig kameran den kvallen sa det finns inte sa manga bilder att visa.
.
Hoppas ert 2012 blir ett bra ar.
Pa aterseende!

Hettan ar har med det nya aret!

Hej och hopp och valkomna tillbaka, nu ska vi forsoka ge er en inblick i vad vi har gjort sen sist. Det har ju varit Jul och hela det koret, och det var minst sagt en annorlunda jul. Istallet for kyla, familj och mys, sa blev det sol, fest och bad.

For detaljer om julfirandet som vi hade med Johanna Lonnkvist kan ni lasa pa hennes blogg: paandrasidanjorden.webblogg.se
Efter ett gott julfirande sa var det tillbaka till jobbet for Elles del och ledigt pa jobbet for Hugos del och detta innebar "X-mas 5-days orienteering" Detta var alltsa som australiens femdagars men kanske endast 300 startande. Det blev tillslut en valdigt fin vecka med orientering, bad, bbq och massa nya vanner. Lyckades faktiskt pa fjarde etappens masstart att glida in pa en fin andraplats efter David "herden" Shepperd. Kan dock tillaggas att man langtar hem till lite svensk terrang dar man slipper sla sig fram och fa spindelnat i huvudet var 10 sekund.


(Utsikten fran Glen's hus over Lake Macquarie)



Nyar var en episk dag. Det borjade med att vi gick upp for att aka pa sista etappen av 5-dagars. (med vi sa menar jag Hugo, Olle, och resterande familjen Poland som jag bodde med under tiden. Sedan tog vi taget in till sydney igen och motte upp elle som varit duktig och jobbat hela tiden. Vi packade sedan en liten picknickkorg och begav oss till en av sydneys alla parker fa att starta firandet som sedan pagick hela natten och OBOY vilka fyrverkerier och OBOY med folk det var! I sydney ar det fyrverkerierna vid Harbour brigde som alla vill se och dar smaller av nagra vid nio och sedan hela kavalleriet vid midnatt. Vi gjorde sa att vi sag klockan nio-fyrverkerierna fran en park lite langre ivag, Strax innan 12-slaget letade vi oss in mer mot citykarnan for att kanna pa vibbarna och se de andra fyrverkerierna dar.



Men det kandes mer som en midsommarkvall an en nyarsafton i och med att det var en sa fruktansvart fin kvall, himmelen var klarbla och temperaturen tillrackligt hog for att tshirt skulle racka hela kvallen.

Vad har livet mer bjudit oss pa har i Sydney, Ja en del fina stranddagar har det ju blivit, och jag har fatt erfara Bodysurfing, och da tanker ni kanske, "vad ar det?". Jo: Det ar vad alla i australien gor nar de ar pa stranden. Man vadar ut i havet och sedan forsoker man tajma en vag att hanga pa. Och gor man detta korrekt sa kan man aka med den 50 meter typ!? Det ar saaa najs ;D Stranden ar verkligen ett harligt dagsutflyktsmal! Igar var min sista lediga dag sa da motte jag upp min gamle tranare Isak och hans flickvan Lina pa Bondi beach, Det var trevligt att traffa dem har nere i Sydney.


(Cykelsightseeing ner till Bondi Beach)

Nagon annan som vi ocksa stott pa ar ju Ingvar Oldsberg, pa juldagskvallen, vilket var "redigt Najs". Idag var det tillbaka till Crepes-cafeet dar jag jobbar. 12 timmars arbete blev det denna dag men det ar inte sa illa som det later, ett varierat jobb med goda kompanjoner gor att tiden gar fort och jag trivs!

I Sydney ska vi nog forsoka stanna ett tag sedan bar aventyret vidare till nya hojder. Vi uppdaterar nar det ar nagot spannande i gorningen. ps. Man saknar till Arups Gard med tillhorande, men jag kommer nog hem sa smaningom.

RSS 2.0