Hettan ar har med det nya aret!

Hej och hopp och valkomna tillbaka, nu ska vi forsoka ge er en inblick i vad vi har gjort sen sist. Det har ju varit Jul och hela det koret, och det var minst sagt en annorlunda jul. Istallet for kyla, familj och mys, sa blev det sol, fest och bad.

For detaljer om julfirandet som vi hade med Johanna Lonnkvist kan ni lasa pa hennes blogg: paandrasidanjorden.webblogg.se
Efter ett gott julfirande sa var det tillbaka till jobbet for Elles del och ledigt pa jobbet for Hugos del och detta innebar "X-mas 5-days orienteering" Detta var alltsa som australiens femdagars men kanske endast 300 startande. Det blev tillslut en valdigt fin vecka med orientering, bad, bbq och massa nya vanner. Lyckades faktiskt pa fjarde etappens masstart att glida in pa en fin andraplats efter David "herden" Shepperd. Kan dock tillaggas att man langtar hem till lite svensk terrang dar man slipper sla sig fram och fa spindelnat i huvudet var 10 sekund.


(Utsikten fran Glen's hus over Lake Macquarie)



Nyar var en episk dag. Det borjade med att vi gick upp for att aka pa sista etappen av 5-dagars. (med vi sa menar jag Hugo, Olle, och resterande familjen Poland som jag bodde med under tiden. Sedan tog vi taget in till sydney igen och motte upp elle som varit duktig och jobbat hela tiden. Vi packade sedan en liten picknickkorg och begav oss till en av sydneys alla parker fa att starta firandet som sedan pagick hela natten och OBOY vilka fyrverkerier och OBOY med folk det var! I sydney ar det fyrverkerierna vid Harbour brigde som alla vill se och dar smaller av nagra vid nio och sedan hela kavalleriet vid midnatt. Vi gjorde sa att vi sag klockan nio-fyrverkerierna fran en park lite langre ivag, Strax innan 12-slaget letade vi oss in mer mot citykarnan for att kanna pa vibbarna och se de andra fyrverkerierna dar.



Men det kandes mer som en midsommarkvall an en nyarsafton i och med att det var en sa fruktansvart fin kvall, himmelen var klarbla och temperaturen tillrackligt hog for att tshirt skulle racka hela kvallen.

Vad har livet mer bjudit oss pa har i Sydney, Ja en del fina stranddagar har det ju blivit, och jag har fatt erfara Bodysurfing, och da tanker ni kanske, "vad ar det?". Jo: Det ar vad alla i australien gor nar de ar pa stranden. Man vadar ut i havet och sedan forsoker man tajma en vag att hanga pa. Och gor man detta korrekt sa kan man aka med den 50 meter typ!? Det ar saaa najs ;D Stranden ar verkligen ett harligt dagsutflyktsmal! Igar var min sista lediga dag sa da motte jag upp min gamle tranare Isak och hans flickvan Lina pa Bondi beach, Det var trevligt att traffa dem har nere i Sydney.


(Cykelsightseeing ner till Bondi Beach)

Nagon annan som vi ocksa stott pa ar ju Ingvar Oldsberg, pa juldagskvallen, vilket var "redigt Najs". Idag var det tillbaka till Crepes-cafeet dar jag jobbar. 12 timmars arbete blev det denna dag men det ar inte sa illa som det later, ett varierat jobb med goda kompanjoner gor att tiden gar fort och jag trivs!

I Sydney ska vi nog forsoka stanna ett tag sedan bar aventyret vidare till nya hojder. Vi uppdaterar nar det ar nagot spannande i gorningen. ps. Man saknar till Arups Gard med tillhorande, men jag kommer nog hem sa smaningom.

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Orienterarna downunder ser likadana ut som här hemma. Du kan längta hem till våra svenska skogar. Vi springer i skogen nu, snön väntar på sig. I stället blåser det desto mer. Många stormar är namngivna. Dagmar och Emil. Jag kan inte hålla reda på alla.

Det nya året och vardagen har slagit till hos oss också. Vi får göra det bästa av det.

Träna på! Vi ska till Rammsjön med långträning, vedeldad bastu och ärtsoppa.

2012-01-06 @ 08:21:45
Postat av: Doris matte

Att Oldsberg varit i Sydney är ingen nyhet....stod på Hänt i veckans-löpet.Han reser med okänd kvinna.

Vad sa han:)

2012-01-06 @ 09:13:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0