Norra on levererade i natura!

Nagra veckor har svischat forbi sen sist, och vi mar fortfarande alldeles toppen! For att ta an i en kronologisk ordning sa fick vi ett par fantastiska dagar i skogen med orientering och andra kalasartade aktiviteter. Sedan var det dags! Ni undrar kanske, for vad?  



Efter Campervan upplevelsen pa den sodra on sa resonerade vi som sahar: basta satt att resa runt i detta land ar definitivt med bil, basta sattet att sova ar dock inte med bil, sa darfor bestamde vi oss for att kombinera dessa tva for att da fa en ultimat upplevelse.



Sa vi drog alltsa ivag med bil aven denna gang, men bodde pa vandrarhem langst vagen. Forsta anhalt: Waitomo Caves(Som ni kan se ovan), en fruktansvart liten by med ett fruktansvart stort grottsystem runt omkring sig, och dessa var ju ett masta att se, sa vi tog oss en tur for att kolla in lysmaskar och dylikt, riktigt haftigt faktiskt!

Nasta, och kanske den basta naturupplevelsen av dem alla var: Tongariro Alpine Crossing, en vandringsled pa 20 km rakt over en vulkan. Otroligt var val den spontana kanslan genom hela loppet. Vi hade ju sa klart hort talas om att det var har som Frodo och Sam kastade i harskarringen och ville da inte vara samre sa vi besteg ocksa det 2200 meter hoga domedagsberget, aven kallad Mount Ngauruhoe. Som sagt, en otrolig upplevelse som bor goras om chansen yppar sig. Har kommer heaps med bilder!


Billen rullade sedan vidare till norra ons aventyrsmecka Rotorua med ett litet stopp i en stad kallad Taupo. Dar besokte vi en Hot Water Stream vilket ar ett naturfenomen dar kokhett vatten moter iskallt och pa sa vis bildar en harligt tempererad badzon. Dar kunde man ligga i timmar och det har visat sig att det finns gott om liknande stallen runt om pa on Viktor, den kloka, havdar att det beror pa att Nya Zeeland ar belaget ovanfor en spricka mellan tva kontinentalplattor.


I Rotorua var det alltsa dags att kicka igang adrenalinet igen. Vi borjade med att prova pa Rafting. Pa med flytvastar, ner i en gumibat och sa akte vi medstroms i en flod med en varsin paddel i handen. Riktigt extremt dar vi bland akte ner for ett 7 meter hogt vattenfall. Wow!


Innan vi lamnade den stinkande staden (det ryker mycket svavel i Rotorua vilket har en tendens att lukta ganska illa, typ som eggfis eller hugos joggingdojjor) passade aven Hugo och jag pa att prova lite fallskarmshopp. Viktor hade redan den erfarenheten sa han stannade pa marken som askadare. Vad ska man saga? Vilken kansla! Vilken upplevelse! Enastaende. Tyvarr ar den basta beskrivningen av kanslan sahar:
Det gar inte att beskriva med ord sa ni far val helt enkelt testa sjalv, for det rekomenderar vi!


Hojdpunkt efter hojdpunkt kom de som pa lopande band, och dagen efter var det dags att fly in i Sagan Om Ringen-filmerna och besoka Frodo och de andra hobbitarna i Hobbiton. Detta ar, for er som icke vetandes ar, den enda inspelningsplatsen for sagan om ringen, dar byggnationer star kvar an idag. Vi hade ocksa en valdans tur for bara ett par manader sedan byggdes Fylke upp igen for en ny film ar pavag. Detta betydda alltsa att allt var tipp topp och vi har alltsa redan nu, sett hur filmen kommer se ut (typ). Det var i alla fall riktigt haftigt att ha sett, en vacker dag som de da var!

Ett par Aventyr senare var vi tillbaka i Auckland och var kara vardfamilj Ogdens. Dar tog vi de resterande tre dagarna med ro, och at och shoppade upp lite pengar. Snipp Snapp snut, sa var sagan slut!
Bilden nedan ar fran vara lilla avslutningsmiddag i Aucklands Sky Tower.

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Vad jag har längtat efter detta! Vi har under nästan ett halvår följt er och era äventyr. Nu väntar nya utmaningar. Kram och välkomna hem! Vad paffa vi blev.

2012-04-25 @ 22:16:05
Postat av: Johanna

MEN VA?? Är nu hemma nu? Jag va ju tvungen att tjuvkika i startlisan om ni var anmälda! Åh så paff jag hade blivit imorgon annars! ;) Men som sagt, ni verkar ha haft det AWESOME! Svårt att inte ha i ett sådant vacker land! :)

2012-04-27 @ 23:10:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0