Bergsvandringar och strandhang

Dags for en liten uppdatering pa bloggen, nu har vi tillgang till datorer igen :D

Efter vart stopp i Canberra tog vi bussen till Sydney dar vi nu har varit i en knapp vecka. Vi upptackte direkt tjusningen med denna staden vilket ar narheten till havet. Hamnstader ar alltid lite extra speciella. Man kan promenera langs hamnar och vatten, det ar sa man vill ha det pa sommaren!

Efter att ha klarat av de stora turistattraktionerna som operahuset och Harbour Bridge, och lart kanna staden lite sa tog vi en avstickare fran Sydney till Blue Mountains. Det ar en bergskedja ungefar tva timmar bort, med vackra vyer och ett litet utbud av vandringsleder. Dar spenderade vi tva dagar och promenerade pa, valdigt harligt.

Nar vi kom tillbaka till Sydney letade vi upp ett nytt hostel och slangde in vara saker. Det finns mycket man kan gora har, vi har exempelvis funnit tjusningen i att hoppa pa en farja och aka en svang. Man far se Sydney fran vattenet och det ar maffigt! Har finns aven en del strander att besoka om vadret tillater, likasa pubar och cafeer.

Idag har vi spenderat dagen pa Bondi Beach, var forsta sola-bada-och-ha-det-bra-dag. Jag tog mitt forsta dopp i havet, Hugo sitt andra. Inte overdrivet varmt i vattnet annu men det svalkar riktigt skont. I vattnet kryllar det av surfare sa vi blir saklart sugna pa att prova pa snart. Som sagt, en underbar dag! Vi har langtat efter solen.

Har i Sydney har vi markt att det finns ganska manga svenskar. Vi blir inte langre forvanade nar vi hor nagra prata svenska och det kan vara ganska skont att fa uttrycka sig pa sitt eget sprak ibland. Hugos kompis Johanna Lonnqvist, orienterare, flog hit fran Nya Zeeland i veckan sa henne har vi ocksa umgats lite med. Det ar saklart roligt att mota upp folk som man kanner, sa hor av er om nagon har vagarna forbi.

En av vara mer roliga aktiviteter i veckan var nar vi besokta Sydney Tower. Under en guidad tur i staden fick vi tipset om hur man kommer upp i det 318 meter hoga tornet, utan att betala intrade. Det finns namligen en bar pa hogsta vaningen dar man med ratt klader kan komma in och ta sig en ol. Detta gjorde vi med ett annat gang svenskar fran Stockholm, KUL. Toppen dar uppe snurrade ett varv pa en timme, sa dricker man langsamt sa hinner man se hela staden.

Har nedan kommer lite bilder fran veckan. Det borjar med en bild pa oss tva och Olle, var bekant fran Canberra. Resten ar fran Sydney och Blue Mountains.













Vi har det bra men saknar familj och vanner lite. Ska titta pa forsta avsnittet av julkalendern nu. Spannande!

Kram

Kommentarer
Postat av: Kerstin T

Tack för trevlig morgonläsning. Ni går i kortbyxor och vi vill använda långkalsoner, som hör vintern till. Dagens aktiviteter består av träningstur i Tågaröd (Göingarnas klubbstuga), inga skidor ännu och mormorsbesök. Elle! Om du undrar är julklappsinköpen fördelade mellan tre syskon i år. OK? Kram på er båda Kerstin

2011-12-03 @ 08:15:14
Postat av: doris matte

Häääärligt....Bondi Beach är vida kännt.Inga hajar?

Och var ska födelsedagen firas ,Hugo?

Kanske med två varv runt!!

Vi har busväder hemma....det blir innemys med glögg och peppisar idag.En promenad med Doris kanske.

Kramiz båda...

2011-12-03 @ 08:25:14
Postat av: världens bästa moster

Härligt att följa era äventyr och skönt med livstecken. Lyckans ostar! Lovisa har vandrat runt i Sidney i sin grönaste ungdom. Stora nyheten för dagen är att Klara ska få ett syskon, håll tummarna att allt går bra.

Take care! kram

2011-12-03 @ 16:05:51
Postat av: Bitte Fridas mamma

Världen är allt bra liten. Min kompis sedan 7 årsåldern berättade igår att hennes dotter Emma träffat två orienterare från olgymnasiet i Olofström, i Sydney! Tänkte bara kolla om det är er hon träffat? Läste att ni varit i Blue Mountains. Där sprang vi ol för två år sedan!/ Bitte

2011-12-03 @ 20:46:04
Postat av: Bitte Fridas mamma

Världen är allt bra liten. Min kompis sedan 7 årsåldern berättade igår att hennes dotter Emma träffat två orienterare från olgymnasiet i Olofström, i Sydney! Tänkte bara kolla om det är er hon träffat? Läste att ni varit i Blue Mountains. Där sprang vi ol för två år sedan!/ Bitte

2011-12-03 @ 20:46:29
Postat av: arja

Hej! Ni tycks må som ni förtjänar som prinsar alltså! Här handlar vi julklappar och försöker hålla paraplyet i blåsten. Imorgon blir det säsongens första klubbstugeträning. Njut och va rädda om er. Kramisar

2011-12-03 @ 22:03:45
Postat av: hugge

Jo vi traffade Emma och hennes kille har i sydney! aven ett annat par fran just kristianstad, varlden ar liten!

2011-12-05 @ 03:33:08
Postat av: Linizzle

Tänkte ta och gratta dig Hugo men kom på att ni är några timmar före där nere (!) Men tror jag fortfarande har någon timme på mig:) Så Grattis bäste vän! Har sett att ni har det bra där nere och gör roliga och intressanta saker, fortsätt med det så ses vi snart!

2011-12-05 @ 13:09:09
Postat av: robert

Grattis Hugo! Hej syrran.

Är avundsjuk på er, idag kom slasket til Stavanger.

Önskar en intervju med Ellinor och Hugo på bloggen, ljudfil eller filmklipp, ni fixar det.

2011-12-05 @ 19:36:57
Postat av: ISak

Tjenna småttingar! ;-)

Fina bilder och bra till inför Australien info ni bjuder på. Jag och min flicka kommer till Australien den 31 Dec och stannar till den 14.

Råkar ni vara i Sidney över Nyår kan ni ju dra ett mail!

Ha det gött och kör hårt!

2011-12-06 @ 09:40:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0