Andra perioden har borjat

Det var nu 11 dagar sedan vi lamnade Sydney och Jesus vad mycket det har hant.

Vart forsta stopp blev i Byron Bay som vi hade hort mycket gott om, och som for ovrigt ar Australiens absolut ostligaste punkt. Dar var ocksa dar som vi borjade kanna att vi var pa semester pa riktigt. Nu var det bara att stalla om sig fran storstadsmode till semstermode for Byron ar ett ganska litet och mysigt stalle langs ostkusten. Det ar nara till havet sa man har tid att njuta pa riktigt. Bara ta det lungt och leva livet.

Pa vart hostel traffade vi nagra riktigt trevliga killar och de gjorde var vistelse dar valdigt rolig. Vi grillade och festade, spelade bechvolleyboll och badade i poolen. En ideal semestervecka helt enkelt.



Nasta stad att avverka var Surfers Paradise. Vi hade inte hort allt for gott om detta stallet men sa fort bussen rullade in bland hoghusen var vi som fangade av detta fantastiska stalle! An sa lange har det varit vart basta stopp pa var resa och det har varit bade pa grund av vadret och av den harliga kanslan vi fick dar. Det ar en miljonstad, men en valdigt liten sadan sa man drunknar inte dar som man gor i manda andra storstader. Definitivt en semesterstad som man bor besoka i sitt liv (om man far tid over).



I Surfers sa motte vi upp med ett par gamla vanner som vi lart kanna under resan, plus att det tillkom ett par nya till skaran. Vi hittade pa lite allt mojligt men en av hojdpunkterna var nar vi hyrde en BBQ-bat och akte langs kanalerna runt om i Surfers. Forutom en stor strand finns dar namligen ett kanalsystem som slangrar sig runt langs staden. Vi drog ihop ett gang pa 10 pers och gled omkring bland alla lyxvillor, fiskade och grillade. Hur mysigt som helst.



Man kan kort och gott saga att Surfers Paradise ar som Australiens Miami. Det mesta handlar om sol, surfing och fest. Faktumet att vi under vara forsta 10 dagar pa resande fot langst ostkusten har avverkat 7 festkvallar sager ju sitt, men som Poe brukade saga, gott e de! Vi blev positivt overraskade av vart hostel. Dar fanns tennisbana, squash, en stor pool, bubbelbad och andra bekvamligheter. Man tackar och tar emot, vi var inte beredda pa att man som backpacker skulle ha det sa bra.

Nu ar vi i Brissie-Brisbane och vi har fatt intrycket av att det ar en mysig stad. Inget markvardigt att se forutom en ganska schysst lagun. Det ar sa langt havet harifran sa Brisbane har byggt Australiens enda Street Beach. Det ar dar vi far tillbringa de allt for varma dagarna.




Kommentarer
Postat av: Doris matte

Vi fryyser här hemma men blir lite varmare av att läsa (och se) om er resa.Fick åka och fylla på förrådet med vantar och vinterstövlar i veckan som gått.Billebergamode!

2012-02-07 @ 10:13:57
Postat av: Kerstin

Årets första drabbning är genomförd långt ifrån er härliga tillvaro. Två träningspass i Jämshögsterräng och föreläsning tillsammans med landslaget. Häftigt! Det var som undrade lite om er. Just nu är det påfyllning av snötäcket. Suck! Ta med er lite värme hem. Kram

2012-02-12 @ 08:33:27
Postat av: världens bästa moster

Hej, härligt att få ta del av värmen och upplevelserna på östkusten. Undrar om ni är kvar i Brisbane. Om ja, kolla universitetet, University of Queensland, kanske kan vara nåt för framtida studier. kram

2012-02-14 @ 17:11:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0