Gyllene ogonblick

kommer nar man minst anar det. Efter sisadar 107 dagar (3 mars) i Australien sa har vi nu kommit till den punkten da vi faktiskt ar kapabla till att svara pa fragan: Vad har varit det basta i hela Australien?

Vart svar blir nog da Segling i ogruppen Whitsundays.

Men ganska mycket galet bra grejer hande innan dess!
Forsta stoppet efter Rainbow och Fraser var byarna 1770 och Agnes Water, och da menar jag faktiskt byar for detta var ett litet stalle! Har i 1770 sa testade vi att kora lite motorcykel och fa kanna oss riktigt jakla coola! Scooteroo kallades detta och var riktigt cheesy men sjukt kul faktiskt! Korde runt bland kangurus och kollade pa solnedgangen innan vi vande hem.



Dagen darpa hade vi bestamt oss for att flyga, med ett litet miniflygplan, over till en ode o och spendera 24 timmar dar med 8 andra harliga personligheter. Detta var nagot som Henning Hall hade rekomenderat och det hade han gjort ratt for det var en riktigt kul och haftig upplevelse! Vi fick leva som riktiga robinson-bor, sova pa stranden under bar himmel intill lagerelden, plocka ostron, upptacka grottor, kajaka hajsafari och bara ha allmant kul. Detta kan sammanfattas som en riktig fulltraff, och just da, den basta upplevelsen har i Australien men det skulle bara nagra dagar senare knackas.



Efter 4 timmars vantande pa bussen som klarade sig igenom oversvammningarna soder om oss, och 9 timmar pa bussen sa var vi framme i Arlie Beach, ett skont stalle!

Arlie Beach ar staden dar alla batar som kor runt i Whitsundays utgar ifran. Det kanske darfor later som ett stalle man bara aker till for att sa snabbt som mojligt ta sig ut till havs (for seglingen ar ett maste nar man ar har) men for oss var det sa mycket mer. Har motte vi upp manga av vara kompisar och hade en av vara basta veckor i Australien. Vadret vad fantastiskt, staden likasa och det fanns manga goa pubar att besoka.

Var bat tog hela 30 personer och som vi redan namnt ar det har det basta vi gjort i landet an sa lange. Att bara glida fram over det lugna havet och slingra sig runt mellan alla oarna i Whitsundays var vackert. Vi stannade bara pa en o men den var maktig. Den kanda stranden White Heaven Beach var belagen dar och det var verkligen sa vitt och paradisiskt som man hort. Vattnet var klarblatt, stranden blandande vit och umgivningen haftig. Jag trodde inte att sadana stallen fanns pa riktigt. Det kandes som att man befann sig i ett vykort.


Vi spenderade 2 dagar och 2 natter pa baten och allt var optimalt. Vi skamdes bort med lyxig mat och underbar snorkling. Kanslan nar man sag barriarrevet forsta gangen gar inte att beskriva. Man simmade runt och glomde tid och plats. Livet dar nere ar ballt.
(Whitehavens Beach)

Innan vi lamnade Airlie Beach hann vi med en sista sak, att stalla upp i en beachvolleybollturnering. Av en slump motte vi namligen orienterar-Egil (GMOK) vid stadens lagun och vi bildade tillsammans med hans kompis ett magnifikt fyrmannalag. Priset var 400$ och mot alla odds och forvantningar kammade vi hem potten och drygade ut reskassan lite. Lattfortjanta pengar.


Kommentarer
Postat av: Doris matte

Härligt...det går ingen nöd på er.Hur många nationaliteter på den båten?

2012-03-13 @ 08:21:09
Postat av: Johanna

Ahh god, sicka vackra sandstränder! Ser helt fantastiskt ut! Nice abs Hugo, helt klart snyggast mage på robinssonbilden! ;)

2012-04-11 @ 16:56:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0