Nytt land, nytt gäng, nya äventyr

hipp hurra! Och välkomna till annu ett nytt inlagg, denna gangen ifran ett helt annat land an forut. Vi har blivit riktigt heta här på bloggen igen! Detta är ju självklart ett sätt för oss att visa att vi bryr oss om er, så visa gärna att ni bryr er och kommentera, alla möjliga inlägg! ;)
Efter en sista vecka i dykmeckat Cairns så skulle vi komma att byta ut 30 gradigt tropiskt klimat, till 12 gradig höst i Christchurch, Nya Zeeland. Det slog oss som en chock så det var bara till att gå till närmata secondhand och införskaffa sig jacka, vantar och en mössa, det hela kalaset slutade på 10 dollar (60 kr). 

I Christchurch fanns inte jättemycket att göra. Hela stadskärnan är ödeslagd av diverse jordbävningar och barrikerad med byggstängsel. Däremot bodde vi på ett coolt vandrarhem som bara för några år sen var ett fängelse, mycket nöje!
Planen var att egentligen, så snabbt som möjligt ta sig ner till äventyrsstaden Queenstown som vi hört så kolosalt mycket om! Alla vi träffat som varit i Nya Zeeland sa att det var här det hände!
Efter resans bästa/vackraste bussresa hade vi äntligen anlänt till Queenstown som verkade vara en högst mysig och cool stad.
I Quuenstown mötte vi upp med en ny medlem i vårt gäng, Viktor Bergman, som vi träffat längst Australiens östkust. I Queenstown är aktivitetsalternativen oändliga, only cash iss the limit. Vi började viselsen med att bestiga ett berg, köra lådbil och spela ett parti mycket njutbar frisbeegolf.
En presentation av Viktor:
Ålder: 20 år
Ursprung: Kumla
Hobby: Resa, skidor, döma fotboll och festa
Längd: 1.93 cm
En bild på nya gänget.
Sedan var det ju då dags för vår första RIKTIGA aktivitet tillsammans: Bungyjump! Vi skulle slänga oss ut från 134 meter för att sedan känna på 8 sekunders fritt fallande mot marken. Detta är alltså Nya Zeelands högsta bungy och står sig även bra på världsomfattande nivå. Vi alla var ganska skraja allihop i bussresan på den branta grusvägen upp mot Bungyn men detta skulle göras! Här kommer lite bevis.










I Queenstown blir vi kvar några nätter till, vårt nästa äventyr blir något som heter Canyoning. Detta är en heldagsaktivitet som innefattar att man ska ta sig fram i en stor spricka i naturen genom att hoppa, klättra, glida, simma m.m. Vi är riktigt taggade på detta, ska bli toppen!

Bild Fran Canyoningen!


Sedan Är tanken att vi tre, med en campervan, ska glida runt på södra ön av Nya Zeeland och bara leva vildmarksliv. Hur detta kommer gå, ja det får ni antagligen veta i nästa episod här på stunderdownunder, tjao!

Kommentarer
Postat av: Josefin

Herregud! Att ni vågar!

2012-03-24 @ 10:14:11
Postat av: Doris Matte

Oj så blev det då äntligen Bungyjump-dax...och ni överlevde!Pirrar i magen bara att titta på fotona.

2012-03-24 @ 11:36:53
Postat av: Doris matte

Så kom äntligen bundyjump-dagen....och ni överlevde!!!Fick fjärilar i magen bara av att titta på fotona.

2012-03-24 @ 15:07:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0