Äventyr i Olika världar!

Hejsan! Har kommer sista blogginlagget ifran Australien, varat hemland de senaste 4 manaderna, en otrolig tid minsann! 
Kan ju beratta att det ar med vaxlande kanslor som vi kommer lamna landet, men gud sa gott det har varit! Och vi ska ju faktiskt inte hem REDAN , utan vi har en del tid pa landet pa andra sidan av jordklotet, Nya Zeeland! 
Spannande! 

Kan forovrigt saga att 55 dagar langst ostkusten ar nog precis lagom, ingen stress men heller ingen dotid, och jag tyckte vi hann med de mesta av alla grejer att gora. Men ater till faktum, Efter vi lamnat varat nya favvostalle Arlie Beach sa drog vi till Townsville, Dar Julian Assange vaxte upp, men i townsville var vi kanske i totalt en timme for vi tog farjan over till Magnetic Island som vi hort ar en riktigt paradisidyll och jag maste saga att dessa tankar infriades faktiskt! En riktigt fin o, fick lite Venvibbar av stallet, detta kan nog ocksa bero pa att vi hyrde mopeder och korde runt pa on och bara njot, precis som man gor pa ven! En mycket nice vistelse helt enkelt


Nastsista stoppet innan slutdestination var Mission Beach, hade inga som helst forvantningar men val framme traffade vi kicky, julla, Candy, Viktor och John som vi sedan umgicks med. Mission beach blev lite som ett vilostalle, har lagade vi god mat, badade i backar och kollade film. Vi fick verkligen kanna pa australiens regnsasong..

Sista bussresan i Australien tog oss slutligen till Cairns. ojoj!

I Cairns fortsatte regnet att ösa men det gjorde inte oss något för nu var det dags för Dykarkurs! De Forsta tva

dagarna av kursen var poolträning och lite studier i klassrum. Sen började det riktigt roliga! Båtturen ut till Stora Barriärrevet! Väl ute på båten som befolkades med 30 andra dykenthusiaster, var det dags att lära sig hur man dyker PÅ RIKTIGT! Efter fyra dyk på båten så var man nu certifierad dykare! Kändes toppen och de resterande 5 dyken kunde man simma omkring och bara njuta för det är en sådan otrolig känsla som man har där nere i djupet! Vi var nere på 18 meters djup och fick se allt ifrån Hajar till sköldpaddor och spinnrockor! 

En av de häftigaste grejerna på trippen var ju helt klart nattdyket vi fick testa på. Vi fick varsin ficklampa, sen var det bara att hoppa ner i det svart plurret. Jag ska inte ljuga, man var lite skraj innan men när man väl kom ner under vattnet, och fick se allt där nere så glömde man bort att det fanns hajar och annat dylikt cirkulerande runt omkring en.
Denna resa var helt otrolig, en utomordentlig upplevelse och nu kan vi båda dyka när och var som helst. Min spontana tanke var ju att sammanstråla med syrran (Karin) för ett dyk någonstans.

Nu har vi gjort vårt här i landet och Nästa destination är Nya Zeeland och massor av äventyr, vi ska väl också försöka att slå ett getöga för Aragorn och gänget. Tack för denna gång.













Kommentarer
Postat av: Kerstin

Nu ser vi fram emot era äventyr i nästa land. Lycka till! Vi längtar efter er.

2012-03-17 @ 20:06:13
Postat av: Johan

Festligt! Bungyjump nästa? :)

Kör hårt i NZ

2012-03-20 @ 17:37:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0